Pazartesi, Kasım 26, 2007

Deniz Seki Meclis gündeminde

CHP'li Hüseyin Ünsal, Seki'nin Kral TV'de ana haber bülteni sunmasını Meclis gündemine getirdi
Hüsnü Şenlendirici ile yaşadığı aşk ile adından sıkça söz ettiren ünlü popçu Deniz Seki, özel bir televizyonun haber spikerliğine başladı Haber spikerliğinden önce gazetecilere açıklama yapan sanatçı, “Haber spikerliği gerçekten çok özen gösterilmesi bir meslek. Bunu bu gece bir kez daha anladım. İnsan her an sizi izleyen milyonlarca insana karşı herhangi bir dil sürçmesi olacak mı diye çekiniyor' dedi.

Ancak dilinin sürçmesine de engel olamayarak, "... teröristler yakalandı, pardon yaralandı" dedi. Sık sık da kelimeleri yuvarlayarak ‘duruyoo, yapıyoo...’ şeklinde telafuz etti.


Haber bülteni sonrası evinin yolunu tutan ancak ani bir kararla otomobilini yolun kenarına çeken Seki, gazetecilerin gelmesini bekledi. Seki, gazetecilere, "Hüsnü Bey'le olan birlikteliğimiz devam ediyor. Şu anda her şey çok güzel ve mutluyuz' açıklamasını yaptı.

OLAY MECLİS GÜNDEMİNDE

CHP Amasya Milletvekili Hüseyin Ünsal, şarkıcı Deniz Seki’nin Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF)yönetimindeki bir televizyonda ana haber bülteni sunmasını Meclis gündemine getirdi.

Ünsal, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığına sunduğu yazılı soru önergesinde, TMSF yönetimindeki Kral TV’nin "yenilik" adı altında yaptığı bazı programların gazetecilik ve televizyonculuk mesleğini tartışılır hale getirdiği öne sürdü. Deniz Seki’nin "duruyor, yapıyor" gibi kelimeleri "duruyo, yapıyo..." şeklinde söylemesi ve bazı kelimeleri yutmasının, diksiyon dersi almadığını gösterdiğini belirten Ünlü, önergesinde şu sorulara yer verdi:

"Esas mesleği spiker olmayan bir kişiye hangi amaçla haber bülteni sunumu yaptırılıyor? TMSF, Deniz Seki’ye ne kadar ücret ödemiştir?

Bundan sonra Deniz Seki gibi kimlere haber bülteni sundurulacak?

Sanatçılara hangi amaçla haber bülteni sunumu yaptırılmaktadır? Deniz Seki ile bu amaca ulaşılmış mıdır?" Ünsal, Devlet Bakanı Mehmet Aydın’a da TRT’de bütün genel müdür yardımcıları ve daire başkanlarının istifasının istendiği yönündeki haberlerin doğru olup olmadığını sordu.